Trendy obočí – jedině přirozené!


Trendy obočí – jedině přirozené

 

Obočí je v poslední době hojně skloňované a právem, protože dodává obličeji výraz.

Je důležité si ho správně upravovat a nezapomínat na něj i při každodenním líčení. Nejkrásnější je přirozené obočí. Jak na něj?

Nevím, zda je úplně správné tvrdit, že silné a přirozené obočí je nový trend, protože vždy se našel někdo, kdo to za „in“ považoval již dříve, v poslední době se o tomto trendu mluví čím dál víc a mnohé modelky a celebrity, takhle obočí nosí. Nejvíce tímto trendem upoutává modelka Cara Delevingne.

Výrazné obočí je osobitým znamením, které určitě nezůstane bez povšimnutí. Dodá Vaší tváři mladistvý a přirozený výraz. Už Audrey Hepburn věděla, že je někdy lepší to s pinzetou nepřehánět. Tenhle look ale není tabu pro nikoho a dnes se podíváme, jak na to.

 

Jak vytrhávat výrazné obočí

Husté obočí určitě neznamená neupravené. Pinzetou vždy pečlivě odstraňte chloupky, které jsou mimo spodní linii. Stejně tak se zbavte zatoulaných chloupků nad obočím. Vrchní linii ale nevytrhávejte do přísného tvaru, v horní části by mělo být obočí maximálně přirozené. Pryč musí jít i chloupky nad kořenem nosu.

Dokreslení hustého obočí

Na dokreslování si pořiďte barevně odpovídající tužku nebo stíny se kterými se lépe pracuje. Blondýnkám sluší světlejší paletka hnědé, brunetky si můžou dovolit výraznější odstín. Chloupky sčešte směrem dolů k víčkům, čímž se vám odhalí linie vrchní části obočí. Tu potom následně tužkou jemně zvýrazněte. Stejně tak můžete krátkými tahy vyplnit nedokonalosti a mezírky v obočí.

Pokud toužíte po hustém obočí, pořiďte si stíny, kterými ho zvýrazníte. Měly by být v přirozené hnědé barvě co nejvíc podobné vaší přírodní. Se stíny zacházejte opatrně, naberte malé množství a jemnými tahy štětečkem vyplňte středy oblouků.

Fixace výrazného obočí

Moderní a svěží look vám dodá lehce rozcuchané obočí, které vytvoříte tak, že chloupky vyčešete mírně nahoru. Stejně dobře ale můžete husté obočí nosit rovné, bude vypadat slušivě jakkoliv, pokud bude učesané a upravené. Nezapomínejte na závěrečnou fixaci. Výborné jsou bezbarvé gelové řasenky, ale dobře vám poslouží i vosk.

Líčení k hustému obočí

Výhodou výrazného obočí je, že k němu ani není potřeba nějaké hodně výrazné líčení. Dobře budete vypadat i s trochou řasenky a balzámem na rtech. Osvědčená sexy kombinace je pak husté obočí spolu s rudou rtěnkou.

Zdroje: pinterest

Zpět na přehled